Persiapan-persiapan Shalat Tahajud dalam Memanfaatkan Waktu


Assalamualaikum warahmatullah wabarakatuh, kembali lagi dengan ISLAMIDINA
yang akan membahas,
Persiapan apa aja sih yang harus kita Lakukan untuk bisa melaksanakan Shalat tahajud...?
Yuk simak pembahasan admin kali ini. "Persiapan-persiapan Shalat Tahajud"

1. Niat bangun malam untuk shalat
Yah... semua sobat support hijrah pasti tahu kan, semua sesuatu yang baik harus dilakukan dengan niat baik terlebih dahulu. asal jangan sering-sering berniat buruk hehe... dah ah.. kembali ke pembahasan :D

BACA : Tatacara Niat dan Doa Tahajud


Nabi Muhammad SAW bersabda;
"Siapa yang pergi ke tempat tidur hendaknya berniat untuk bangun mengerjakan shalat malam. Bila ternyata ia tertidur sampai subuh, niatnya akan dicatat sebagai ibadah, dikaruniai pahala, dan niat tidurnya menjadi sedekah Tuhan untuknya." (HR. An-Nasa'i).

Niat bangun di malam hari untuk melaksanakan shalat memiliki nilai terpuji di mata Allah SWT. Dengan niat tersebut maka akan bertambah amalan yang hendak dikerjakan. Jadi, admin sarankan buat para readers biasakanlah berniat baik sebelum tidur. tapi jangan niatnya bangun pagi buat hubungi pacar, hehe itu ga boleh.. ^^

2. Segera tidur setelah Shala isya'
Rasulullah SAW membenci orang yang tidur sebelum Isya' dan yang mengobrol setelahnya. Dari Abu Barzah berkata, "Sesungguhnya Rasulullah SAW membenci tidur sebelum isya' dan mengobrol setelahnya." (HR. Bukhari, Al-Bukhari, Shahih  al-Bukhari, Bab Maa yukrahu minan naum qabla al-Isya' (II/410.no.hadist, 535) 

Sehingga tidur yang baik dan tidak dibenci Rasulullah SAW adalah tidur setelah Isya'. (Ibnu Hajar, Fath al-Bari, Bab Maa yukrahu minan naum qabla al-Isya' (II/348.no.hadist, 535)
Nah bagi para sahabat Support Hijrah yang masih suka begadang cuma buat main gadget dan menonton Drama Korea, admin sarankan kurangi perangai buruk seperti itu. Apa kalian rela dibenci Rasulullah SAW hanya untuk kepentingan dunia? Tidak ingin bukan? Ya, admin sendiri tahu, bahwa tidak semua orang mampu tidur lebih awal. Tapi, admin sarankan kembalikan niat menjadi ke nomor satu dalam pembahasan. Yuk sama-sama belajar mencoba, semoga berhasil ya Sahabat Support Hijrah Ku :)

3. Tidak terlalu lama berbincang-bincang setelah Shalat isya'
Ibn Iyad berkata, Rasulullah SAW membenci tidur sebelum isya', karena bisa menyebabkan keluar dari waktunya, sedangkan terlalu banyak mengobrol sesudah isya dan menyebabkan tidur sebelum subuh. (Muhammad Ibn Shalih Ibn Abdullah ash Shai'ary, Kaifa Tatahammasu li Qiyami al Lail, Penerj. Munirul Abidin, (Jakarta: Dar al Falah, 2002), hlm. 48-49)
Sayyid Quthub menjelaskan mengenai perihal diatas, Sebenarnya hadist ini lebih menggambarkan agar setiap muslim untuk tidak suka berlama-lama berbincang setelah Shalat isya' yang mungkin saja menyebabkan Ghibah atau sejenisnya.

Perihal diatas juga perlu ditekankan dan diperhatikan lagi ya  Sahabat Support Hijrah, jangan putus semangat bila tekad sudah tertanam dalam hati ingin Hijrah ^^

4. Mengetahui bahwa setan sangat ingin menyia-nyiakan waktu mu
Lhooo... kok bisa gitu min? Pasti bisa, segala cara apapun akan setan lakukan untuk memalingkan hambanya dari jalan yang lurus, jalan yang Allah ridhai.
Musuh bebuyutan kita ini telah bersumpah akan menyesatkan dan menyengsarakan anak Adam, serta berusaha sekuat tenaga untuk memalingkan mereka dari kebanaran kepada kebathilan, dari petunjuk kepada kesesatan.

Hal tersebut tergambar jelas dalam QS. Al-A'raf : 16

قَالَ فَبِمَا أَغْوَيْتَنِي لَأَقْعُدَنَّ لَهُمْ صِرَاطَكَ الْمُسْتَقِيمَ



Ibnu Qayyim Rahimahullah telah menjelaskan dalam bukunya Ighatsatu Al-Lahfan min Mashaidi Asy-Syaithan, Bahwa cara-cara yang akan ditempuh setan untuk menyesatkan manusia ada tujuh: Pertama, dimulai dengan usaha menjatuhkan manusia kedalam Kekufuran dan Syirik. Jika tidak bisa, maka dia terus berusaha untuk menjatuhkannya kedalam bid'ah. Jika tidak mampu, maka dia akan menjatuhkannya kedalam dosa besar. Jika tidak mampu, maka dia akan menjatuhkannya kedalam perbuatan mubah yang berlebihan; seperti banyak makan, minum, tidur, berbicara, bergaul, dan sebagainya. Jika tidak mampu, maka dia akan menjatuhkannya kedalam hal yang sia-sia. Jika tidak mampu, maka dia akan mengerahkan tentara-tentara dan para kekasihnya dari bangsa manusia untuk menekan orang Mukmin yang salih itu dengan mengadzab dan memalingkannya dari kebenaran dan petunjuk, Sungguh alangkah dahsyatnya permusuhan Iblis kepada orang Mukmin yang benar.

Jika kamu telah mengetaui kenyataan ini wahai Saudara/i ku tercinta, lebih jelasnya tipu daya setan itu adalah:

BACA : Tatacara Niat dan Doa Tahajud

  1. Memasukkan keraguan dalam diri orang yang ingin Hijrah dan Memanfaatkan waktunya. Maka setan itu nanti akan memberikan rasa kebosanan dan malas melakukan ketaatan dan memanfaatkan waktunya.
  2. Menggoda agar menunda dan mengakhirkan ketaatan ke waktu lain. seperti halnya setan mendatangkan teman mu dari jauh untuk berkunjung kerumahmu dan mengajakmu keluar. padahal saat itu kamu hendak melakukan ketaatan.
  3. Membisikkan kepada orang itu bahwa dia akan mampu meluangkan waktunya dimasa mendatang. seperti halnya dia mengulur-ulur/meng entar-entar kan niat mu untuk berhijrah karena waktu masih lama dan umur masih panjang. jadi nikmati dulu kesenangan sekarang. Astaghfirullah:(
  4. Membisikkan kepada orang yang akan memanfaatkan waktunya, apalagi jika dia baru bertaubat dan berhijrah, baru giat belajar ber-agama dan ingin ber-istiqamah, ia membisikkan bahwa hal itu tidak mungkin dia lakukan karena dia telah terbiasa melakukan keburukan dan menyia-nyiakan waktu lagi tidak menghargainya.
  5. Membisikkan keraguan kepadanya bahwa tidak mungkin baginya memanfaatkan waktunya karena ia sudah tua, telah ketinggalan kereta masa mudanya. setan hanya membisikkan bahwa sudah terlambat baginya untuk memanfaatkan waktu untuk berhijrah dan bertaubat. MasyaAllah...
Nahh... tak terasa admin sudah mengetik banyak yah sahabat support hijrah, Marilah kita renungkan dimanakah kesalah kita. Segeralah memohon Ampunan dan Rahmat Tuhanmu sebelum terlambat.

Sekian postingan kali ini, yang menggambarkan tentang "Persiapan-persiapan shalat tahajud, orang-orang yang melalaikan waktunya, bisikan-bisikan setan terhadap manusia, kerugian bagi orang yang tidak memanfaatkan waktu masa muda nya". Sampai jumpa pada postingan berikutnya, dan Jangan lupa untuk Like serta Share/Berbagi postingan ini jika bermanfaat. Simpan halaman URL website resmi Support Hijrah Ku agar bisa mendapatkan Motivasi sekaligus Saran. Terimakasih Banyak Wassalamualaikum warahmatullah wabarakatuh^^

Writer: Akhi Han

BACA : Tatacara Niat dan Doa Tahajud

insurance quotes insurance companies insurance near me insurance definition insurance marketplace insurance auto auction insurance broker insurance premium insurance agencies insurance adjuster jobs insurance agencies near me insurance agent jobs insurance auto a insurance direct a insurance company a insurance kaysville a insurance roy utah a insurance agency a insurance kaysville utah a insurance direct seffner fl a insurance roy a insurance syracuse utah a insurance depot of louisiana insurance broker near me insurance binder insurance broker salary insurance breast pump insurance blackjack insurance broker vs agent insurance benefits b insurance agency b insurance company b+ insurance company rating b insurance c b insurance phone number insurance b.com pdf insurance b corp bw insurance ldb insurance plan b insurance insurance claim insurance card insurance commissioner insurance car insurance calculator insurance commercials insurance carrier insurance comparison c insurance agency c insurance germantown md c insurance palatine il c insurance contact number insurance c section insurance c category insurance c clause insurance c.d.w insurance co insurance c o p e insurance declaration page insurance doctor insurance depot insurance designations insurance direct insurance defense insurance deductible meaning insurance discounts d insurance certificate d insurance group d insurance services insurance do insurance do definition insurance df insurance do policy insurance d category insurance dg insurance dc insurance estimator insurance endorsement insurance enrollment insurance estimate car insurance eob e insurance number e insurance account login e insurance claims number e insurance commercial e insurance renters insurance e insurance reviews e insurance app e insurance training e insurance home insurance e insurance girl insurance for dogs insurance for kids insurance for veterans insurance for cars insurance for small business insurance fraud investigator insurance for college students insurance for self employed insurance forums insurance for students f insurance book f insurance danny matta f insurance group f insurance brokers f insurance policies f insurance requirements insurance f plan insurance f ec insurance fc cmf insurance insurance group number insurance geico insurance group insurance general insurance guarantor insurance grace period insurance guy insurance guaranty association insurance giant insurance gov g insurance company g insurance services g insurance kenya g insurance phone number insurance g.s. canada insurance g license insurance g wagon dg insurance gn insurance lg insurance insurance health insurance house insurance hub insurance health companies insurance health care insurance homeowners insurance hmo insurance holder insurance hard market insurance help h insurance company h insurance brokers h-insurance/hog insurance hm insurance hs insurance h samuel insurance h codes insurance hp uslh insurance hr insurance insurance institute for highway safety insurance investigator insurance institute insurance industry insurance information institute insurance is a financial service that allows a insurance insider insurance investigator jobs insurance institute of america i insurance group insurance jokes insurance jobs from home insurance jobs for nurses insurance jingles insurance journal top 100 insurance jobs charlotte nc insurance jobs raleigh nc j insurance group j's insurance agency j insurance company insurance j code insurance jt insurance j houston jm insurance j byrne insurance j lo insurance booty insurance king insurance key terms insurance kaiser insurance knowledge insurance king number insurance king peoria insurance king near me insurance king on rockton insurance ky insurance kentucky k insurance sdn bhd k-insurance capital standard k insurance agency kenner k insurance limited k insurance plan insurance kr insurance ke fayde insurance k-12 insurance check insurance k factor insurance license lookup insurance lawyer insurance lapse insurance leads insurance land insurance law insurance logos insurance license texas insurance linked securities l insurance quotes l insurance icbc l insurance p insurance lh insurance l drivers insurance l and g insurance ls insurance l plater insurance meaning insurance memes insurance medical insurance management services insurance marketing insurance management group insurance mga insurance man insurance mayhem m insurance services m insurance services dagsboro de m insurance services llc m insurance group m's insurance company denied a reinstatement m insurance dagsboro m insurance company m insurance contact m insurance agency insurance ma 2019 insurance navy insurance news insurance nation insurance number insurance nurse jobs insurance network insurance news net insurance names insurance now an insurance premium is an insurance premium is paid by an insurance deductible is an insurance store an insurance producer is best defined as an insurance company is an example of a an insurance premium is paid by quizlet an insurance company offers its policyholders an insurance policyholder must pay a an insurance company checks police records on insurance office of america insurance one insurance online insurance open enrollment insurance on the spot insurance office insurance offices near me insurance on a tesla insurance options insurance offers consumers o insurance bulgaria o insurance meaning insurance op insurance o'fallon mo insurance op items insurance ol insurance o/s insurance om o leary insurance eo insurance cost insurance policy insurance plans insurance premium definition insurance providers insurance places near me insurance policy definition insurance producer insurance phone number p insurance company p insurance policy insurance pc insurance pl insurance pc license insurance pc definition insurance po insurance pl explained insurance p plater insurance pl statement insurance quotes car insurance quote comparison insurance qualifying event insurance quotes health insurance quotes florida insurance quote progressive insurance quotes near me insurance questions insurance quotes nj q insurance miami q insurance database q insurance white hall ar q insurance llc q insurance harford rd q insurance echo park q insurance jacksonville fl q insurance policy insurance q check insurance q system insurance rates insurance rider insurance risk insurance reimbursement insurance risk services insurance rates by state insurance recruiters insurance representative insurance reviews insurance retention r insurance group r insurance data r insurance quotes r/insurancepros r insurance dataset r insurance package r insurance conference insurance r us insurance rc insurance r title cars insurance sales insurance services insurance solutions insurance sales jobs insurance services office insurance stocks insurance score insurance specialist insurance subrogation insurance sales agent insurance s category insurance sp ratings insurance sp insurance s class insurance s.i.r ms insurance cat s insurance es insurance insurance terms insurance tax form insurance technologies insurance types insurance tpa insurance terminology insurance to go insurance technologies corporation insurance test insurance tarkov t insurance number insurance t mobile insurance t mobile phone insurance t mobile number insurance t mobile deductible insurance tc insurance t mobile phone number insurance td att insurance claim t mobile insurance claim insurance underwriter insurance underwriter salary insurance unlimited insurance underwriter jobs insurance umbrella policy insurance usaa insurance ultrean insurance usps insurance underwriter job description insurance until 26 insurance u haul insurance uc insurance u of m insurance u of s insurance u login insurance u of t graduate insurance u of g u drive insurance u-pic insurance insurance verification insurance verification specialist insurance verification jobs insurance verification form insurance vocabulary insurance verizon insurance vin check insurance verification process insurance verification specialist salary insurance verifier v insurance professionals v insurance padi v insurance basketball v insurance netball v insurance claim form v-insurance group netball australia v insurance cresco ia insurance or assurance insurance v indemnity reinsurance vs insurance assurance wireless insurance world insurance work from home jobs insurance website insurance warehouse insurance without a car insurance waiver form insurance west insurance wholesaler w insurance group w insurance tacoma w insurance group tacoma wa w insurance group tacoma washington w insurance services insurance w 9 form insurance w-9 rw insurance w denis insurance insurance xdate insurance xfinity mobile insurance xdate reviews insurance xchange san antonio insurance xol insurance xdate llc x insurance reviews x insurance company x insurance for dogs x insurance agency insurance x dates insurance x movie insurance x dates leads insurance xdate lists insurance x photo insurance x picture insurance yuma az insurance yuba city insurance yearly deductible insurance yakima insurance you can call allstate song insurance yellow book insurance you need insurance york pa insurance you should have insurance yearly cost y insurance is important y insurance company insurance y combinator insurance y'all y yacht insurance sy insurance company y risk insurance ey insurance agency sy insurance triple y insurance pecos texas insurance zebra insurance zone insurance zip code insurance zone destin insurance zapata tx insurance zurich insurance zeeland mi insurance zipcar insurance zelienople pa insurance zander z insurance group z insurance riverside z insurance group wichita ks z insurance/numeric stockage objective item z insurance meriden ct z insurance brokerage inc z insurance policy z travel insurance a-z insurance longview tx e z insurance insurance 0 down insurance 07e insurance 02 insurance 08e insurance 06e insurance 09e insurance 04e insurance 03e insurance 02e insurance 0 debt meaning 0 insurance cars $0 insurance claim $0 insurance deductible insurance 0 percent insurance 0 hour contract 0 debt insurance insurance 101 insurance 1099 insurance 1-800 number insurance 1095 insurance 100/300 insurance 1099 form insurance 18 year old insurance 110 insurance 1199 1 insurance square celina oh 1 insurance company 1 insurance center plaza 1 insurance group 1 insurance group cars 1 insurance solution 1 insurance company in the world 1 insurance company in the philippines 1 insurance company in us 1 insurance policy for 2 cars insurance 2020 insurance 2 go insurance 24 insurance 26 insurance 220 license insurance 24 hours insurance 2000 insurance 24/7 insurance 25/50/25 insurance 21 2 insurance policies 2 insurance plans 2 insurance policies on one car 2 insurance claims in one year 2 insurances which is primary 2 insurance policies one person 2 insurance companies 2 insurance policies covering same risk 2 insurance policies on one house 2 insurance policies 1 car insurance 360 insurance 311 insurance321 insurance 328 insurance 30 day notice of cancellation insurance 3rd party insurance 350z insurance 365 insurance 30 under 30 insurance 360 lincoln ne 3 insurance companies 3 insurance claims in 3 years 3 insurance points 3 insurance number 3 insurance company merger 3 insurance form 3 insurance claims 3 insurance excess fee 3 insurance claim form 3 insurance companies merged insurance 4 less insurance 4 idaho insurance 440 license insurance 4 point inspection insurance 4 car hire insurance 4 less chula vista insurance 401k insurance 4 exhibitors insurance 4 u insurance 411 4 insurance points 4 insurance in korea 4 insurance companies in india 4 insurance broker 4 insurance companies $4 insurance stock 4 insurance group 4 insurance car insurance 5000 insurance 50/100 insurance 500 csl insurance 5500 insurance 5000 philadelphia insurance 500 a month insurance 500 deductible insurance 50 50 settlement insurance 55 and older insurance 51 ave indian school 5 insurance companies 5 insurance terms 5 insurance policies 5 insurance company in nigeria 5 insurance company name 5 insurance company in india 5 insurance brokers 5 insurance company of nepal insurance 6 month premium insurance 639 insurance 6 month policy insurance 60617 insurance 66th street insurance 65 years old insurance 62 year old insurance 6 months 6 insurance principles 6 insurance points 6 insurance group insurance 6 insurance 6 month waiting period insurance 77015 insurance 72nd and pecos insurance 77099 insurance 75455 insurance 75228 insurance 75211 insurance 78745 insurance 78228 insurance 77029 insurance 77084 7 insurance group 7 insurance principles 7 insurance knoxville insurance 7 pay test insurance 7 days free insurance 7 pay insurance 7 deadly sins insurance 7 day policy iphone 7 insurance insurance 800 number insurance 80/20 insurance 835 insurance 80 after deductible insurance 80 20 fault insurance 80 rule insurance 84th and pecos insurance 89146 insurance 80/60 insurance 89117 8 insurance conference 8 insurance group 8 insurance dave ramsey 8 insurance claims that increase in the fall 8 insurance company insurance 8 minute mile insurance 8 ways iphone 8 insurance ho-8 insurance 8 flags insurance insurance 9/11 insurance 90 day waiting period insurance 90 day supply insurance 9e insurance 9 seater insurance 96 ave insurance 94 insurance 9 minute mile insurance 9 points insurance 911 porsche 9 insurance points 9 insurance-queen-her-business-secrets-2017 9 insurance group 9 insurance policy 9 insurance companies insurance group 9 insurance 9-1-1 note 9 insurance

LihatTutupKomentar

Artikel Terbaru